Vijf plekken in Leeuwarden om Drink Wijn Dag te vieren

wijn in Leeuwarden proost

Het is vandaag ‘Drink wijn dag’. Daarom, de vijf plekken in Leeuwarden waar je het beste wijn kunt drinken om deze belangrijke feestdag te vieren. Proost!

Met een speciale feestdrag voor het drinken van wijn, heb je tenminste een extra reden om een glaasje rood soldaat te maken. Of een glaasje wit, dat kan ook. En het is feest, dus doe maar een flesje.

Tuurlijk, elke dag is tegenwoordig er wel wat. Zo is het vandaag óók Batterijdag. Staan we verder niet bij stil. Waarom dan hier wel bij? Nou ja, wijn. Je kunt het ook zo eenvoudig vieren in de stad. Bij een van de volgende plekken, bijvoorbeed.

Sems

sems wijn drinken

Deze toko aan het Hofplein is al weer een hele tijd een prima naam in de lokale horeca. Lekker eten en zo, al oogt vooral het terras vaak wat leeg.

Dat komt misschien omdat iedereen binnen zit, want naast een restaurant heeft Sems boven een eigen wijncafé. Grote trots is de wijnwand, waar een paar erg prettige wijntjes liggen.

Sjoddy

wijn drink sjoddy

Sjoddy bestaat niet eens zo heel erg lang. Twee jaar, of zo. Toch hoort het plekje aan de Tweebaksmarkt nu al bij het culinaire meubilair van de stad.

Dat is omdat ze echt heel erg lekker eten combineren met een knusse inrichting en prijzen die misschien iets hoger liggen dan je studentenbeurs kan handelen, maar ook weer niet heel gek zijn.

En ze hebben dus ook een eigen goedgevulde wijnkelder, waaruit ze heel graag wijntjes laten proeven.

Proefverlof

Even wijn drinken bij proefverlof

Net als de twee bovenstaande gelegenheden, is ook Proefverlof meer dan alleen een plek om te eten. Proefverlof is een namelijk een wijn- drink- en eetlokaal. Nou ja, vrij duidelijk dat je hier dus ook een keer moet somelieren.

Al met al heeft de toko in de Blokhuispoort een wijnkaart die misschien wel uitgebreider is dan hun voedselkaart. De meeste flesjes liggen tussen de twintig en dertig euro en dat is heel keurig, volgens ons.

Laura & de Chef

Laura en de chef wijn drinken

De wijnkaart is hier dan wel niet zo ontiegelijk indrukwekkend, hij is wel voldoende. En belangrijker, het zit er heel erg leuk. Ook al is er geen terras.

De beste reden om eens bij Laura te buurten, is het borrelgebeuren dat bij de drankjes wordt geserveerd. Pinxtos, heet dat. Een soort tapas, maar dan anders.  Daar wordt het tikken van de wijntjes toch een stuk prettiger van.

By Us

by us leeuwarden

Niet een heel bekende naam, wel een hele goeie tent. Het klein maar fijne restaurant weet regelmatig te verrassen. Sterker nog, verrassen is zeg maar echt hun ding.

Je bestelt er namelijk geen eten, je bestelt er gangen. Voor nog geen vier tientjes heb je drie en een halve gang en de kok maakt er wat leuks van. Niet bijzonder goedkoop, maar je zit dan ook niet bij de Febo.

De wijn mag je wel zelf uitkiezen en daar heeft By Us er voldoende van. Ook hiervoor moet je een iets beter gevulde beurs voor meebrengen, maar dat is dan wel weer worth it.

Ga het gesprek aan ( comments)