Drie dagen bouwen met Leeuwarden Lego Challenge

LEGO Leeuwarden challenge

Er is op onze wereld weinig leuker dan met LEGO spelen. Iedereen die het hier mee eens is, mag deze week niet ontbreken op de Leeuwarden LEGO Challenge in Kattencafé Poespas.

LEGO, wie is er niet mee groot geworden? De gekleurde blokjes brengen herinneringen naar boven van regenachtige middagen waarin je eindeloos auto’s bouwde, hele avonturen beleefde en zonder mokken minuten lang zocht naar dat ene stukje waarvan je zeker, zeker, zéker wist dat je had.

En echte mannen bouwen ook nog met de blokjes wanneer de baard al lang en breed in de keel is geklommen. Voor vrouwen geldt natuurlijk hetzelfde; dit speelgoed is voor iedereen.  Want LEGO blijft leuk. Altijd. Daarbij is het goed voor je creativiteit, oog-hand coördinatie en wat al niet meer.

Leeuwarden Lego Challenge

Tiny speedbuild challenge

Tijdens de Leeuwarden Lego Challenge mag je drie dagen lang ongelimiteerd met LEGO prutsen. Het eeuwige kind in ons juicht. En hard ook. Woensdag, morgen al, begint het en tot vrijdag kun je helemaal terug naar je jeugd, samen met andere Madurodam-ingenieurs.

Omdat het in het Kattencafé Poespas is, kun je tegelijkertijd ook een hapje of een drankje doen. En er is blijkbaar Poespas Bier. Dronken LEGO, nog beter.

Voor de architecten onder ons die gevoelig zijn voor competitie zijn er spelelementen. Elk uur heb je vijf minuten de tijd om een kleine uitdaging te bouwen. Een giraffe, of zo. Aan het einde van het de drie dagen durende knutselmarathon, wint ook de creatiefste creatie een prijs.

Mensen samenbrengen

Serious Bricks

Het idee om in een café met LEGO te spelen, komt van een nieuwe club die Serious Bricks heet. De Leeuwarder organisatie wil mensen uit verschillende onderdelen van onze complexe samenleving bij elkaar brengen in een ongedwongen setting.

tijdloos speelgoed als bindmiddel, heel logisch eigenlijk. Kom je ook eens in aanraking met mensen buiten je bestaande vriendenkring.

Maatschappelijke relevantie is verder allemaal mooi, maar laten we niet vergeten waar het de komende drie dagen echt om gaat. LEGO shuffelen als een baas, mini-challenges winnen en met z’n allen een knoepert van een stad bouwen.

Alle informatie over de Leeuwarden Lego Challenge 0p 15, 16 en 17 november, lees je hier.

Ga het gesprek aan ( comments)