Drag queens bij Badzout tijdens Nacht van de Liefde

Badzout drag queens

Zaterdag 11 oktober is het niet alleen de Nacht van de Liefde, het is ook nationale ‘Coming Out Day’. Alle reden voor Ricardo Brouwer en Nick Tortike om tijdens de Nacht van de Liefde Badzout te organiseren. Een extravagant liefdesfeest met bekende drag queens.

De bekende drag queens Anastasia von Beaverhausen en Lady Di Arrhea geven een gezamenlijk feest ter ere van de nationale Coming Out Day. Het feest, genaamd Badzout, is niet zomaar een feest, maar ‘een feest voor een ieder die liefheeft op wat voor manier dan ook’.

Uniek voor Noord Nederland

“We kregen de kans om een fantastische avond te geven in Leeuwarden”, vertelt Lady Di Arrhea. “En dat laten wij ons geen twee keer zeggen! Een feest gegeven door Drag Queens is in het noorden van ons land behoorlijk uniek.”

Tijdens Badzout ontbreken optredens van Anastasia (“zeg maar Anatas”) en Di Arrhea uiteraard niet. Anastasia voorziet de avond tevens van muziek en Lady Di Arrhea treedt op als gastvrouw. En daarmee heeft de organisatie twee echte drag queens in huis gehaald.

Lady Di Arrhea

“Lady Di Arrhea heeft na een explosieve start tijdens Koningsdag dit jaar in sneltreinvaart een enorme bekendheid verworven in de ‘scene’,” laat Ricardo weten. “Ze zit in een achtbaan, die nog lang niet tot stilstand is gekomen.”

“Met uitnodigingn voor evenementen, tv-programma;s en acts in het Noorden, is deze queen bezig haar naam definitief op de kaart te zetten in de drag queen-wereld,” glundert Ricardo.

Anastasia von Beaverhausen

Anastasia von Beaverhausen is, volgens Ricardo, al enige tijd een vast gezicht in de gay scene van Groningen. “Begin dit jaar organiseerde ze een zeer succesvolle jaarlijkse drag queen show, en kon ze de eerste ‘Drag Queen van het Noorden 2014’ uitroepen.”

“Met ruim 750 bezoekers die hun ogen uitkeken op deze avond vol optredens en glitter & glamour. Ze is sinds vorig jaar resident DJ van De Kast Groningen, de enige gay club in Noord Nederland, waar ze regelmatig de hele zaal op haar kop zet met haar kenmerkende remixes van onder andere ‘Frozen’ en ‘Lorde’.”

“Naast deze al volle agenda is ze een graag geziene gast op feesten en evenementen met haar strakke humor en quick one liners.”

Badzout en homo-emancipatie nog steeds hard nodig

Volgens Ricardo en Nick is het ook in 2014 nog steed van belang om stil te staan bij homo-emancipatie. “Er vindt nog steeds discriminatie plaats jegens homo’s. Vaak is dit uit onwetendheid of angst van diegene die plagen en / of discrimineren,” duidt Ricardo het probleem.

Ricardo denkt dat voornamelijk het jongere publiek in veel gevallen door een emotionele storm gaan als ze weten dat ze homo zijn, maar nog niet uit de kast durven te komen. “Het geven van dit soort feestjes laat zien dat we ons allemaal gewoon wat minder druk moeten maken om de keuzes van anderen op het gebied van liefde.”

Ook voor hetero’s

“Door een feest te geven door twee jongens in een jurk, met pruiken en alle toeters en bellen, geven we het sein af dat het allemaal kan tegenwoordig. Discriminatie jegens de LGBT-community (lesbi, gay, bi, transgender) tot het verleden moet behoren. Het is niet meer van deze tijd,” steekt Ricardo niet onder stoelen of banken.

Bezoekers van Badzout kunnen, als het aan de organisatie ligt, een avond vol hilarische optredens, licht cabaret en ongewdongen gezelligheid verwachten. Wel wil Ricardo duidelijk maken dat iedereen welkom is. “Badzout is absoluut heterovriendelijk!”

Ga voor meer informatie naar de website van de Nacht van de Liefde.