Donderdag waait heel Friesland kapot door storm

Storm

Aanstaande donderdag raast er een storm over Nederland heen die z’n weerga nauwelijks kent. Als we de weermannen mogen geloven, waait zo ongeveer de hele provincie naar z’n mallemoer.

Windstoten van 130 kilometer per uur, heel veel regen en gewoon ontiegelijk veel vochtig natuurgeweld. Het stukje waai van aanstaande donderdag waait je echt helemaal de moeder. Vorige week waaide er ook al een leuke storm, maar vergeleken bij wat ons te wachten staat, was dat een lieflijke lentebries.

De weermodellen hebben het erover dat er zich cycloonachtige taferelen zullen afspelen in de kustgebieden. En de kustgebieden, zoals je weet, dat zijn wij dus. #jesuiskustgebied. Hier, bekijk dit:

Alles wat rood is, bestaat straks niet meer. Het roze gebied kun je helemaal vergeten. Aan gort geslagen door de hamer van Thor. Als je dan toevallig op de fiets zit, kom je neer in Duitsland. Het hele waddengebied is sowieso het bokje en hier in de stad kunnen we slechts hopen op verlossing.

In Leeuwarden hebben we alles wel aardig gebouwd, dus komt het wel goed. De Oldehove wordt niet veel schever. Wel kunnen we reken op een grote toename van klimaatvluchtelingen uit de rest van de provincie. Die kunnen we dus alvast bijschrijven onder de extra toeristen die Culturele Hoofdstad ons zou brengen.

Valt wel met, juh, met je storm

Storm in Leeuwarden

Als er geen bomen omwaaien, valt het wel mee.

Verlossing van het geplande noodweer komt in de vorm van nieuwe voorspellingen. Want niets is zo veranderlijk als het weer en wat was nou helemaal de laatste keer dat vriendje Paulusma het bij het rechte eind had? Juist.

De nieuwste weermodellen zeggen dus dat het wel mee valt. Morgen kan dat weer andersom zijn. Al met al gaan we een pittig weekje tegemoet met een stuk meer wind dan je denkt. En gaat het donderdag echt zo neet als wordt gevreesd, houdt je dan maar vast.

Ga het gesprek aan ( comments)