Directie NHL-Stenden pleit voor minder beperkingen

betalen studie

Sinds de uitbraak van corona, ligt het aantal coronabesmettingen in het noorden laag. Erica Schaper, bestuursvoorzitter van NHL-Stenden, wilt daarom dat er voor de hogescholen in het noorden minder beperkingen komen.

Op dit moment mag NHL-Stenden maximaal 20 procent van het totaal aantal studenten ontvangen op de locaties. Daarbij geldt een extra richtlijn dat het beschikbare onderwijs alleen tussen 11.00 en 15.00 uur mag plaatsvinden zodat het OV niet overbelast wordt.

Leeuwarden is geen Amsterdam

nhl betalen studie

De directie van NHL-Stenden vindt het tijd voor een meer specifiekere aanpak. Erika, “In Leeuwarden geldt echt een andere situatie dan in Amsterdam”. Dat geldt zowel voor de druk op het OV als het besmettingsrisico. Dat klinkt logisch, maar momenteel zijn de maatregelen voor beide steden hetzelfde.

Aanstaande woensdag besluit het kabinet na alle verwachting over een mogelijke versoepeling voor het onderwijs, er wordt dan met name gekeken naar het gebruik van het OV door studenten. Op dit moment is NHL-Stenden al druk in gesprek met de veiligheidsregio en vervoersbedrijven om deze mogelijke versoepeling te realiseren. Hierbij pleit de Leeuwarder hogeschool voor regionaal maatwerk.

Nog niet zeker wat er vanaf 1 september kan

“Het zal hybride blijven, online en offline’’, zegt Erika tegen LC.”,Ik hoop op verruiming van maatregelen, zeker in het openbaar vervoer. Maar wat er op 1 september kan, is nu nog koffiedikkijken. Onze studenten moeten, net als wij allemaal, leren omgaan met onzekerheid.’’