Adopteer de bar van de Dikke van Dale voor in je huis

dikke van dale verbouwing

Omdat ze aan het verbouwen zijn, verkoopt De Dikke van Dale haar bar. Je leest het goed, jij kunt een deeltje van de dikke gewoon in je huis krijgen.

Ken je dat gevoel wanneer je na een nachtje doorhalen bij de Dikke van Dale thuis komt en denkt van ‘Goh, had ik zelf ook maar zo’n bar’? Je gebeden zijn gehoord. Die bar in het midden van het Grand Café is nu te koop.

Met dit stukje Leeuwarder historie heb jij straks in één klap het beste studentenhuis van de stad. Of een slaapkamer waar eindelijk wat te beleven is. Elke ruimte wordt immers beter met een eigen bar. Vooral als ‘ie zoveel geschiedenis heeft. Wel even vierduizend euro meebrengen.

De Dikke van Dale wordt dubbel zo dik

De Dikke, zoals we het Grand Café aan de Nieuwestad liefkozend noemen, is namelijk druk aan het verbouwen. Om kort te gaan, het pand ernaast is straks ook van de Dikke van Dale.

Het stel achter de dikke, Emiel en Jacquelina, willen wel dat het typische sfeertje van hun plekje behouden blijft. Daarom hebben ze de muur tussen de twee panden opengehaald. Tot nu toe op twee plekken, wat best wel een klus is.

Meer koffie, meer taart, meer bier

Dikke van Dale verbouwing

De nieuwe bar van de dikke in aanbouw

In het nieuwe gedeelte komt een overdekt terras, dat in de zomer helemaal open kan. Maar behalve groeien in oppervlakte, wil de dikke ook wat meer de diepte in.

Dat betekent bijvoorbeeld een heuse koffiecorner, waar niet allen betere, maar ook verschillende koffie geschonken gaat worden. En daar eet je dan een taart bij. De beroemde appeltaart van ze blijft gewoon, en wordt na de verbouwing aangevuld met andere soorten gebak.

Hangt er een beetje vanaf wat voor gebak, want het wordt allemaal zelfgemaakt. In de nieuwe keuken waar ook een knoepert van een oven staat. Een zogenaamde broiler is het, die vanuit Amerika is geïmporteerd. Het imposante ding kan duizend graden worden.

Daar wil je niet met je handen aanzitten, maar wel een stuk vlees op branden. Want die hoge temperatuur zorgt voor een grandioze smaak. Helemaal omdat de dikke niet zomaar lapjes koe van de Appie in deze oven mietert. Liever kiezen ze hier voor vlees van grain fed koeien. Dat is veeeeeel lekkerder.

In recordtijd verbouwd

Dikke van dale tekening

Jazeker, dit is een preview!

Klinkt al goed, maar de verdikking gaat door. In de Dikke 2.0 wordt namelijk meer bier geschonken en ook de wijnkaart wordt flink uitgebreid. Inclusief een klimaatkast.

Uiteindelijk is het dus een kwestie van meer Dikke, meer beter. Alles loopt wel aardig op rolletjes en de opening staat gepland voor vrijdag 16 maart. Dan kunnen we hier dus ook weer onze vrijmibo’s houden. Tenzij we tegen die tijd onze redactie hebben opgeleukt met ons eigen stukje Dikke van Dale.