Wel of geen deephouse en techno op Promised Land?

Lichte paniek in de Leeuwarder deephouse- en technoscene. Promised Land, één van de leukste festivals van het jaar staat voor de deur, maar er pronkt geen enkele dj op de officiële programmering, die het publiek verwent met een vleugje techno en deephouse. Er is echter iets vreemds aan de hand.

In de aanloop naar het festival, dat zaterdag en zondag wordt gehouden op Groene Ster, vielen twee stages af. Club Red zou iets met urban doen, maar helaas. Gelukkig wel urban op andere podia. Maar ook Club Caravana is foetsie. Zonde, vooral voor de house-liefhebber. Dankzij het wegvallen van Caravana staat er geen enkele techno-dj achter de draaitafel. Of toch wel?

Techno en deephouse

Want op de officiële line-up ontbreken dan misschien de techno- en deephousenamen. Er zijn kennelijk wel dj’s geboekt die deze genres draaien. Tenminste: onder andere Man With No Shadow, Malbetrieb, Marc Volt, WLDR en Magnificence geven op hun Facebookpagina aan dat ze spelen op Promised Land. Toch techno en deephouse? Waarom dan niet op time table?

Maar de betrokken dj’s laten niets los. Alsof ze geheimhouding hebben getekend. Ook in de reacties onder de post valt het op. “Hoe laat en waar? zie je niet op the timetable,” vraagt Pascal Van Hamersveld. Die vraag hebben we doorgespeeld naar de organisatie. Zonder succes. Net zoals de dj’s wil Bobby Veenstra (organisator van PL) niets loslaten.

Keep you posted

“De programmering is rond. De dj’s zijn geboekt en gecommuniceerd via onze kanalen. Ik ga niet over wat dj’s zelf op hun Facebook posten. Dat is aan hen.” Klinkt vreemd. De dj’s hebben niet zomaar wat gepost. Sterker: ze hebben de officiële huisstijl van Promised Land gebruikt. Dat riekt naar iets, dat duidt op toch techno en deephouse.

De komende dagen duiken we hier verder in. Onze journalistieke raderen slaan op hol. Vrijdag doen we een locatiebezoek en misschien weten we dan meer. Meer info over het festival: klikkerdeklik hier.

Ga het gesprek aan ( comments)