De eerste Liwwadder Starbucks koffie is geschonken!

Starbucks Leeuwarden open

Cafeïne-verslaafden in de buurt van NHL en Stenden, weest verheugd. Na maanden van enorme spanning is het vandaag dan eindelijk zover, Starbucks Leeuwarden opent haar deuren.

We zijn hier, zoals op elke fatsoenlijke redactie, gek op alles waar caffeine of anderzijds opwekkende middelen in verwerkt zijn. Daarbij hebben we onze koffie het liefste niet uit zo’n klote-automaat, want daar krijg je buikpijn van.

Zodra de eerste verse koffiewalmpjes door de pas geopende deuren van de nieuwe Sterrebuks waaien, rennen we er dan ook als een malle op af. Even kijken wat het is.

Koffie goed, alles goed

Starbucks Leeuwarden is open

En je mag je koffie gewoon mee naar buiten nemen!

We bestellen er een Americano Grande, die kost € 3,50. Niet meteen heel goedkoop, maar het is wel een flinke bak aangelengde espresso.

De namen op het karton worden zonder fouten neer gekliederd, wat wel wat jammer is. Goed, van ‘Henk’ kun je niet veel anders maken, maar ‘Jeroen’ had toch minstens ‘Joost’ kunnen zijn. Of ‘Jeroom’.

Hoort toch, dat ze van je naam een hip grammaticaal avontuur maken? Misschien moeten we daar nog even een klacht over indienen.

Dikke doei, koffie uit de automaat

Jeroen Starbucks Leeuwarden

Er staat dus gewoon ‘Jeroen’. Gemiste kans.

Hoe dan ook, smaakt best. Terwijl we ons dampende bakske pleur in onze geoefende loden pijpen gieten, vormt er zich al snel een rij. Iedereen wil een bakje van ome Star.

Snappen we wel. Het smaakt hier toch een heel stuk beter dan de opgewarmde wegwerpkoffie die je in de kantine van de onderwijsinstellingen in de buurt kunt halen.

De koffiebar in de NHL is wel prima hoor, maar jullie weten wel waar we het over hebben. Van die meuk waarvan je darmen binnen vijf minuten op springen staan. Nee, doe ons dan maar een bakje bij de Starbucks.

Starbucks Leeuwarden open

De foto’s zijn van Jeroen van de Bovenkamp, waarvoor heel veel dank. Voor straf mag je er hieronder nog een paar bekijken.

dikke rij bij de starbucks

Kijk nou, er werkt zelfs al een hipster op een laptop.

De starbucks is eindelijk open

En er is ook een zandbak, buiten.

Wat een gebouw is het ook.

Ga het gesprek aan ( comments)