De beste feestjes van Koningsnacht en de dag erna

koningsdag

Tijdens koningsdag vieren we samen met Wimlex en z’n fam dat we een monarchie zijn. Koningen, jeej. Dit zijn de beste feestje van de komende vierentwintig uur.

Allemaal hartstikke aardig, dat hele Koningsdag. Beetje bier zuipen met een oranje hoed op, struinen over door een Leeuwarden waar hele jaargangen aan Donald Duckjes liggen weg te waaien over skere kleedjes, dat werk.

Maar het gaat natuurlijk om de nacht ervoor. Koningnacht, baby. Elk jaar weer een garantie voor een hele sloot aan feest. We hebben een selectie voor je gemaakt.

Skrrt Kingsnight Edition

skrrt tijdens koningsnacht

Het meest rauwe hiphopfeest van de stad vind je straks in 21. Lekker old school baslijntjes en flink gedreun in een schimmig hok. Skrrt heeft nog maar een paar edities gehad, maar is een koninklijke voltreffer.

Schade: € 5,- aan de deur
Wanneer: van 23:00 tot 05:00
Waar: 21

J.D. Wilkes & The Legendary Shack Shakers + Baby Face Nelson

Een hele muil vol, deze avond van Asteriks. J.D. Wilkes gaf ooit een van de allereerste Asteriksfeestjes ooit. Dat ging neet. Voor koningsdag is de beste man terug met zijn band The Legendary Shack Shakers.

Wordt een mooie avond. Wil je er qua indie-scene een beetje bijhoren, zorg je sowieso dat je in het podium te Blokhuispoort bent. Altijd goeie muziek en een prima begin van een royale nacht.

Schade: € 12,50 in de vvk.
Wanneer: van 20:00 tot 23:30
Waar: Podium Asteriks
Meer info hier

Brak Op Het Plein

brak op het plein feest

Het Wilhelminaplein wordt omgetoverd tot een minifestival dat best wel groot is. Voor iedereen gratis toegankelijk, dus dat is heel erg aardig van de organisatie.

Muziekjes komen van Steff da Campo, Da Pauli, Martin Harder en nog wat meer. Dat heb je allemaal wel eens gezien. Geeft niet, want dan weet je wat je krijgt. En je krijgt feest.

Schade: Noppes
Wanneer: Van 19:00 tot tot 23:59
Waar: Wilhelminaplein
Meer info hier

Beetje hangen bij Café de Strohoed

Strohoed tijdens kingsnight

We vroegen laatst waar de feetsjes zijn en toen stuurde de eigenaar van De Strohoed ons dit. En ja, weet je, het is wél zo.

Kost dat: Niks. Heb je geld voor bier.
Waar: Bij de Strohoed.
Wanneer: Die osso is gewoon open wanneer je wilt

Classy Kingsnight

Is al die muziek wat te platvloers voor je en wil je liever met wat klasse de koningsdag in tuimelen? Dan is Dr. Watson je plek. De speak easy schenkt speciaal voor keuningsdag twee koninklijke cocktails voor vijf euro.

Schade: Ligt aan de hoeveelheid cocktails, maar verder niets
Wanneer: Van 17:00 tot 0:300
Waar: Dr. Watson
Meer info hier

King’s Night Leeuwarden

kingsnight feest in hemingway

Tuulk, Hemingway doet ook een feestje. We dubben een beetje of het wat wordt. Zelf denken ze van wel; het grootste feestje van het jaar, roept Hemma zelf. Wie zijn wij om dat te ontkennen?

Het is in ieder geval het feest met de laagste entree ever. Voor twee ekkies ben je binnen en kun je los op 80’s, 90’s en 00’s.

Schade is dus beperkt tot €2,-
Waar: Club Hemingway
Wanneer: deuren open om 23:00
Meer info is hier

Kingsday Outdoor Leeuwarden

Kingsday Outdoor 2018

Uitgebrakt en ook nog wat van Koningsdag meepakken? Hier wil je bijzijn. We vertelden eerder al waarom Kingsday outdoor awesome is. Boef, broederliefde en meer.

Waar: Oldehoofsterkerkhof
Schade: € 19,95
Begint om 16:00
Meer info hierzo

Kingsday Outdoor – eh ja, ook dus

Buiten bij Club Hemingway gaan ze na een mooi feest in de nacht gewoon nog even door met fissa machen. Noemen ze ook Kingsday Outdoor. En dan liegen ze niet.

Dikke line-up op het Klokplein dus, voor wanneer de Oldehove wat te overweldigend voor je is.

Waar: Club Hemingway
Schade: Ook weer twee euro
Begint om: 13:00
Meer informatie hier

Koningsdag bij De Markies

Deze kwam binnen via de app en echt, hoe konden we hem vergeten? Ieder jaar zorgen de Markies en Neushoorn voor een meer dan prima feestje om dingen te vieren.

Tot middernacht kun je er op Koningsdag terecht om te vieren dat Willem Alex niet in Leeuwarden is geweest. Let wel even op dat je boven de 18 bent voor dit event.

Waar: Bij De Markies en Neushoorn voor
Schade: Gratis
Begint: Ja. Tot middernacht bezig.
Meer info is hier

NATUURLIJK zijn we een feestje hier en daar vergeten. Laat maar weten per mail, in de Dump Je Meuk, of met een protest of zo. Voegen we de feestjes gewoon toe.

Ga het gesprek aan ( comments)