Dave Budha rapt je de moedha in de Stadsoase

Wordperfect in Stadsoase

Het is vanavond voorlopig het laatste stukje programma van de Stadsoase. In Wordperfect ga je met Dave Buhda en andere literaire bazen op zoek naar hoe poëzie, rap en spoken word bij elkaar horen.

Vanavond wordt het dik, in de oude binnentuin van het Aegongebouw. De programmering van de Stadsoase is al de hele week lekker edgy en vanavond is het godzijdank geen uitzondering.

Wordperfect heet de avond, naar de software waar ooit ieder mens zijn verslagen en verhalen in schreef. Het zal gaan over woorden en hoe je die uitspreekt. Welke vorm je kiest voor je verhaal. Rap, spoken word of poëzie. En wie weet wat er nog meer is, als je tussen de regels leest.

Dave Budha


Op het affiche staat de harses van Dave Budha en dat is best wel een baas. Waar de hele scene momenteel wordt overlopen door over elkaar heen buitelende straatrappertjes, kiest Dave Budha zijn eigen richting.

Meer dan bij zijn generatiegenoten, zijn de producten van de Brabander wat rustiger, stijlvoller zelfs. De teksten zijn dromerig, terwijl de sound nog steeds gewoon urban is. Of R&B, zo u wilt.

Overigens was hij in februari nog 3FM Talent. Nu zegt dat ook niet alles, maar je moet er toch echt wel wat voor kunnen. Had ook een leuk hitje met Raamuit’. Als je deze boy nog niet kent, is dit je kans.

Meer woorden in de vierde Stadsoase

En dan zijn er ook nog Yung Hendrixxx, Sinnic, Sannemaj en Emily Weiland. Genoeg te doen en luisteren dus in die ouwe Stadsoase. Wees daarbij, het start om 20:00 en om 23:00 is de deur alweer dicht.

Hier is meer informatie over de vierde en voorlopig laatste editie van Stadsoase. Hoe dat later verder komt, daar houden we je van op de hoogte.

Ga het gesprek aan ( comments)