D-Day voor Cambuur: vanavond uitspraak van de rechter

oldehove cambuur

De afgelopen weken stonden in het teken van Cambuur. De hoofdvraag: wel of geen Eredivisievoetbal voor de cultclub van Leeuwarden volgend seizoen. Vanavond doet de rechter uitspraak over het lot van de club.

Mocht je onder een steen hebben geleefd de afgelopen tijd, hier een korte update. Cambuur staat op dit moment dik bovenaan in de Eerste Divisie. Door corona is het seizoen vroegtijdig gestopt en heeft de KNVB besloten dat Cambuur niet promoveert. De club is het hier niet mee eens, en is naar de rechter gestapt.

Cambuur strijdt samen met de Graafschap en supporters

Vorige week vond een kort geding plaats in de rechtbank van Utrecht. Samen met de Graafschap, die op de tweede plaats staat in de Eerste Divisie, hoopt de club alsnog Eredivisie voetbal af te dwingen. Vanavond is de uitspraak van rechter.

De supporters van Cambuur hebben verschillende acties opgezet om de club te steunen. Om geld in te zamelen, konden supporters onder andere met de auto door het stadion rijden en zijn er vlaggen van de club verkocht. De gehele opbrengst van deze acties, is aan Cambuur gedoneerd.

Wat kan de rechter beslissen?

KNVB maffia

In het meest gunstige geval besluit de rechter dat de KNVB, Cambuur zal moeten toelaten in de Eredivisie. Echter lijken andere scenario’s ook realistisch. De rechter kan een algemene ledenvergadering afdwingen of besluiten dat de KNVB opnieuw moet beslissen. In de laatste twee gevallen blijft het dus nog even spannend.

Mocht de rechter de vorderingen van Cambuur en de Graafschap afwijzen, dan zouden de clubs in hoger beroep kunnen gaan. Of dit gaat gebeuren, hangt af van de inhoud van het vonnis, aldus Segaar; de advocaat van de clubs. De KNVB zou daarnaast ook in hoger beroep kunnen gaan als de rechter Cambuur en de Graafschap in het gelijkstelt.

Volg live de uitspraak

Cambuur

Om 19.00 uur zal de uitspraak van de rechter zijn. Deze uitspraak zal live te volgen zijn op verschillende kanalen, onder andere via de site van de Leeuwarder Courant. Tot het moment van de uitspraak, blijft het spannend voor Cambuur, de Graafschap en de supporters van beide clubs.