Clubicoon Jan van der Gaast overleden

rsz_a111dsc_5979

Clubicoon Jan van der Gaast is afgelopen maandag overleden. Het wegvallen van de 68-jarige alleskunner kwam voor de club L.A.C. Frisia 1883 als een grote schok. Op de site bericht het bestuur over het verlies. Suksawat wenst alle betrokkenen veel sterkte.

Wat was onze schrik groot toen we maandag vernamen dat Jan van der Gaast op 68-jarige leeftijd was overleden. Jan was altijd zeer aanwezig, zijn stemgeluid was zijn patent, altijd bereid zich op alle fronten in te zetten voor Frisia. Jarenlang was “De Magere Weide” zijn thuishaven. Op 12 september 1973 meldde hij zich aan als lid van onze club. Jarenlang speelde hij in één van de lagere seniorenteams als speler en keeper.

Langzamerhand ging hij zich steeds meer inzetten voor de jeugd. Hij was trainer, scheidsrechter en als het nodig was, wees hij de jeugd op hun rechten, maar vooral op hun plichten. Hij was consul en lid van de corveeploeg op maandagmorgen. Tot voor kort trainde hij iedere dinsdagmorgen met zijn collega 55 plussers. Als gevolg van een operatieve ingreep stond hij een aantal maanden buitenspel. Dinsdag 8 januari zou hij voor het eerst weer op het trainingsveld staan. Maar dat heeft niet zo mogen zijn. De club heeft veel aan Jan te danken. Hij laat een lege plek achter in zijn familie, maar ook bij de club waar hij zich zo lang voor heeft ingezet.

Bestuur L.A.C. “Frisia 1883”

Ga het gesprek aan ( comments)