Chocoladerestaurant Mellow sluit de deuren

Mellow Leeuwarden gesloten

Helaas, chocoladepasta. Mellow, het restaurant met een inhouse chocoladefabriek op de Tweebaksmarkt, sluit per direct de deuren.

Op de facebookpagina van Mellow valt te lezen dat na een half jaar het doek valt voor het fusionrestaurant. Wat hier de reden van is, wordt niet genoemd, al was het geen geheim dat de zaak niet storm liep.

Dat het Blokhuisplein er een tijd uit heeft gelegen, toch een van de toegangswegen van de Tweebaksmarkt kan nooit heel bevorderlijk voor een startend restaurant zijn, en ook de valse start die Mellow maakte heeft niet geholpen.

Toen we er in de eerste week kwamen eten, waren we best wel enthousiast over de chocolade. De rest vonden we toch iets minder. Het is vervelend, maar zo’n eerste indruk wil je als horeca niet maken.

Doorstart Mellow

Even kieken bij mellow

Dit is niet meer

Voor de liefhebbers die hier speciaal komen voor hun portie cacao is nog niet alles verloren. In het berichtje staat namelijk te lezen dat de chocoladefabriek zelf wel een doorstart gaat maken.

Dat is terecht. Het ambachtelijk maken van chocolade is iets wat je absoluut kunt overlaten aan Mellow. Als je écht goeie chocolade wilt proeven, dan is dit gewoon je plek.

Rienk, die je ook kent van Doppio aan het Wilhelminaplein, is dol op chocolade en die passie is wat uit de hand gelopen. Zo koopt hij over de hele wereld zijn eigen cacao in, iets wat in Nederland echt uniek is.

En een chocoladefabriek, zoals die in Mellow staat, die moet ook gewoon draaien. Zulke specialistische machines en expertise, die laat je niet verstoffen.

Gelukkig gebeurt dat dus ook niet. En zo is dit nieuws bitterzoete. Net zoals de beste chocolade.