Chill ultiem in de Relaxerette in de Prinsentuin

Ben je deze week helemaal overwerkt, dan kun je in de Prinsentuin helemaal tot rust komen. Daar staat dit weekend een Relaxerette. Een soort reuzenrad met hangmatten.

Het fleurige apparaat draait rustig en stil zijn rondjes, terwijl jij ongeveer een kwartier in zo’n hangmat bungelt. Door de koptelefoon hoor je tijdens het zweven een van de vijf verhalen die speciaal voor de attractie zijn gemaakt.

Helemaal ideaal om bij te komen van weer een week zuipen en studeren. Een beter anti-kater middel dan chillen in een hangmat is nauwelijks denkbaar, helemaal midden in een van de mooiste stukjes van 058.

Minifestival in Prinsentuin

chillen in de relaxerette

Het gevaarte in de Prinsentuin is niet te missen. Vooral omdat het naast een ander enorm gevaarte staat. Die houten unit met twee hoofden en een rode jurk is even een cafeetje voor koffie en bier, waar je nog wat kunt nagenieten van je relaxende trip.

Als je daar wat bestelt moet je wel even duidelijk spreken, want de bediening is doof of slechthorend. Niet heel praktisch misschien, maar het laat je wel nadenken over taal. En daar gaat het om.

Want dit is allemaal onderdeel van Lân Fan Taal. Die geven dit jaar drie keer een feestje om te vieren dat ze hele dikke projecties op de Oldehove toveren. Minifestivalletjes, noemen ze deze partijtjes.

Talentuin

lan fan taal talentuin

Deze heet het Talentuinfestival. Heel de Prinse ligt en staat vol met dingen die iets met taal hebben te maken. Je kunt er gewoon even langs huppelen, want het hele zwikkie is lekker voor kratis.

Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. En tegen een arty-farty kermisattractie ook niet. Sterker, wij waren een van de eerste gebruikers van de Relaxerette. Hier, kiek maar in dit filmpje.

Voor meer informatie over

Foto’s: Marc de Fotograaf. Behalve de onderste, die is gegapt van de FB van Lân fan Taal.

Ga het gesprek aan ( comments)