Liwwadder entertainer beroofd in Brazilië

steekwonden en me hoofd naar de klote. dankjewel.

Geplaatst door Carlos Hogendorp op zaterdag 27 mei 2017

Zo zit je in Brazilië om een carrière als popster op te bouwen, zo zit je in het ziekenhuis om een flinke hoofdwond te laten dichten. Het overkwam Liwwadder Carlos Hogendorp gisteravond, toen hij en z’n vrienden werden beroofd.

Het was best even schrikken op Facebook deze ochtend. De bebloede kop van Leeuwarden’s leukste stadswacht/entertainer/straatcoach/zanger zag er niet uit alsof het avondje stappen heel erg goed geslaagd was.

Want zo begon de uiteindelijk heftige nacht. Carlos en tien vrienden huren een dikke partybus en rijden met het ding naar een voetbalstadion in Sao Paulo voor een optreden van Wesley Safadao. Niet heel veel later gaat het mis.

Da’s pech, telefoon weg

Wanneer ze in de rij staan, worden ze al snel aangesproken door een handige Harry die de mannen heus wel vooraan in de rij kan krijgen. Beetje babbelen en een moment later is er een telefoon gerold.

Dan zou je kunnen zeggen, ‘We zijn in Brazilië, laat maar hangen joh.’ Maar Carlos is behalve een Braziliaan ook gewoon een Liwwadder en een man van de wet, dus die zegt ‘mooi niet’ en gaat verhaal halen. Wel dapper, niet handig.

De zakkenroller bleek niet alleen te zijn. “Toen had ik ook door dat het mis ging,” vertelt Carlos. “Er klonk een knal en iedereen begon te rennen, het was chaos.” De voorheen nog feestende vrienden worden gelijk ingesloten door zo’n dertig man.

Tikkie van een fles

Carlos Hogendorp overvallen in Brazilie

Lekker koppie, Carlos!

“Ik probeerde weg te komen en toen sloeg een van die gasten een fles kapot op m’n hoofd.” terwijl Carlos bijna knock-out gaat, wordt zijn ring gestolen. Carlos: “Net daarvoor had ik m’n geld en telefoon in m’n onderbroek gestopt, dus die konden ze niet vinden.” Smart thinking, Karel!

“Toen het weer ging, ben ik gaan rennen. Het leek erop dat het een schietpartij ging worden en ik was echt bang dat ik in m’n rug geschoten zou worden.” Maar Carlos ontkomt en heeft met zijn hoofdwond nog mazzel. Twee van zijn vrienden moeten naar het ziekenhuis met steekwonden.

De politie doet aanvankelijk niet zoveel. Dat hoort er een beetje bij in dat soort landen. Pas als Carlos een foto laat zien waarin hij in uniform staat, komen ze in actie en brengen onze Leeuwarder held hoogstpersoonlijk naar het ziekenhuis.

Blijf positief

Carlos hogendorp stadswacht

Op het moment van schrijven gaat het naar omstandigheden prima met Carlos. Sterker, hij heeft zo een optreden op de televisie. “Daar moet ik dan staan met m’n dikke blauwe kop,” grapt hij. “Ik pas wel op wat ik er we en en iet over vertel. Want bendes kijken ook TV.”

“Ja, je wordt er wel voorzichtiger door,” geeft de zanger toe. “Dit soort dingen gebeurt altijd een ander. Het is echt bizar. Ze krijgen mij er niet mee klein en ik blijf altijd positief, maar op dat moment miste ik Nederland opeens best wel.”