Cambuur krijgt dik vier ton uit solidariteitsfonds van KNVB

cambuur Leeuwarden

Donderdagmiddag is besloten dat SC Cambuur €425.000,- krijgt uit het solidariteitsfonds van de KNVB, wegens de waardeloze beslissing om geen promotie toe te passen. De gemiste inkomsten worden geschat op tweeënhalf miljoen euro, dus we missen nu nog twee miljoen op d begroting.

Het zal de komende tien jaar nog wel een schrale open wond blijven voor iedereen met een blauw-geel hart. Bij het schrappen van de competitie was de ongenaakbare positie van Cambuur opeens geen fluit meer waard. Nul promotie, nul Eredivisie en nul feest op het Oldehoofster Kerkhof. Helemaal niks in 058.

Vier ton aan afkoopsom

‘Oh ja,’ zegt de Knullige Nederlandse Voetbal Bond nu, ‘echt lullig voor jullie, hier zijn een paar kwartjes uit onze spaarsok.’ Dik vier ton krijgt onze club. Dat is veel geld hoor. Kun je toch wel een stulpje in Blitsaerd van kopen. Als ze daar ooit beginnen met de bouw. Maar tegen de geschatte €2.500.000,- inkomsten die een jaartje Eredivisie met zich mee zouden brengen is het nog niet eens twintig procent.

En daar moeten we het mee doen. Voor de duidelijkheid, spits Robert Mühren kunnen ze er niet van kopen. Die is vijfentwintigduizend euro meer waard. Dus bedankt, he, KNVB. Lekker gewerkt. Wij gaan nog een jaar Keuken Kampioen divisie kijken.