Burgers op de Bank – Even kieken bij… Double B take away

Waar veel restaurants aan het prille begin van de coronalockdown gingen bezorgen, bleef het bij Double B aanvankelijk stil. Sinds een paar weken hebben ze alsnog een Take-Away. En we konden niet wachten deze te proberen.

Door Lisanne en Rutger

Helemaal blij dus, toen we dit goede nieuws onder ogen kregen. Hoe is zo’n ervaring, zo’n welbekende burger eten bij ons thuis op de bank met side dishes zonder de nostalgische muziek die altijd in Double B klinkt? Is het gek om jouw burgers nu op te halen? We zijn benieuwd, dus besluiten om het uit te proberen.

Ja, het ophalen is best gek

Double B take away
Dankjewel Simkje, dat komt zeker goed.

Het bestellen van een burger is geen hogere wiskunde. Maar voor de nieuwsgierigen onder ons: je gaat naar de website van Double B. Eerst krijg je zo’n pop-up, gewoon wegklikken. Algemene voorwaarden lees je immers ook nooit. Vervolgens klik je op bestellen, kun je een burger kiezen of jouw eigen burger bouwen zoals je gewend bent wanneer je zelf bij Double B aan een tafel zit.

Dan kies je een side dish, mocht je dit willen. Sausjes erbij en voor de liefhebber wat te drinken. Bier is er trouwens ook, in speciale en alcoholvrije varianten. Tot slot heb je wijn of een dessert. Als je de keuze hebt gemaakt, vul je een tijdsvak in en kunt het op dat moment ophalen.

Je moet dus wel echt de zaak in. Het is leuk om binnen te zijn, vinden we. Wel wat gek in zo’n lege tent, waar het normaliter bruist van de gezelligheid en leuke mensen. Maar wel tof om te zien dat iedereen in dit bedrijf weer aan het werk kan en met liefde voor iedereen de burgers maakt.

Persoonlijk

De buit van Rutger

Heb je eenmaal de bestelling thuis, dan kan het feest beginnen. Het valt ons op dat de burgers eenmaal thuis aangekomen nog lekker warm zijn. Het is goed verpakt in mooi papier en er zit een handgeschreven kaartje bij. ”Lekker eten, liefs Simkje”. Dit soort dingen maakt het persoonlijk en wij weten dan dat het met zorg is samengesteld. Leuk! Dankjewel daarvoor Simkje, lekker eten gaan we zeker doen.

De playlist van Double B @ Home

Dan krijg je er ook nog een heuse playlist bij. Via Spotify kun je de DoubleB@Home vinden. Er zijn viltjes meegegeven om je drinken op te zetten, zodat je de voor de volle 100% een echte Double B ervaring at home hebt. Het is nét echt.

Dan het belangrijkste: de burgers zelf. Rutger koos voor een Black Angus Beef burger ‘met alles erop en eraan’, aldus hemzelf, met een colaatje en krulfrietjes. Lisanne had daarentegen iets meer honger en koos voor een zelf-samengestelde vegan burger, die van bieten is gemaakt. Daarbij had ze tomaat, sla, champignons en nacho’s als topping. Als side dish koos ze voor aardappelsalade en steak house frites.

Minder keuze dan wanneer je er fysiek eet

Rutger zijn diner. Ziet er goed uit, toch?

We hopen dat jullie bij het zien van de foto’s denken: God, dat ziet er goed uit. Je moet ons op ons woord geloven, dat is het namelijk ook. Normaliter zitten er van die prikkertjes in zodat de burger niet uit elkaar valt, nu zitten die er niet. Dus je kunt wel nagaan: zo’n burger valt compleet uit elkaar terwijl je eet. Maar een voordeel: je zit thuis waar dat allemaal kan en mag. Geen schaamte of om je heen kijken of iemand jou zo ziet struggelen.

De structuur van de burger is goed, het broodje is vers en het vlees van Rutger is mals. De bietenburger van Lisanne ook. De smaak van biet is overhersend, maar dat is niet erg. Daar is bewust voor gekozen. De burgers en side dishes vullen goed. Je hebt geen ‘over eating’ gevoel, maar bent juist voldaan.

Er is minder keuze online dan wanneer je er zelf fysiek gaat eten. Dat is logisch en de keuzes die er zijn, zijn goed. De kwaliteit van het eten is ook zeer goed. Eigenlijk uitmuntend. De bijgerechten zijn smaakvol, alleen voegen de doperwtjes weinig tot niks toe bij de aardappelsalade. De aardappeltjes met de saus is al een fijne combinatie. De nacho’s die officieel op de burger zouden zitten kregen Lisanne en Rutger los geleverd, zodat de nacho’s niet ‘slof’ zouden worden. Daar is over nagedacht.

Bezorgen

Nog even een foto van de viltjes

Het enige nadeel is dat het zo snel op gaat. Zonde is dat eigenlijk. Qua prijs is deze take away het dubbel en dwars waard. Je zult goedkoper uit zijn dan wanneer je zelf uit eten gaat. Drinken tikt namelijk altijd wel aan.

Rutger betaalde voor zijn burger, colaatje en side dish €15,55. Lisanne betaalde €13,20 + €0,25 aan transactiekosten voor de vegan bietenburger en twee side dishes.

Naast de Take Away service bezorgt Double B nu ook sinds kort. Voor als het interieur van de dubbele B je niet zoveel kan schelen.