Bruggen in binnenstad vriezen vast

Deze brug is vastgevroren

Het is mooi weer en best koud. Zo koud, dat de bruggen die in Leeuwarden omhoog gaan niet meer naar beneden komen. Ze vriezen vast.

Momenteel staat er in de buurt van het Zaailand een file. De Wirdemerpoortsbrug is eigenlijk altijd dicht, maar moest vanochtend even omhoog worden gezet. Vanwege een boot, of zo. Probleempje, hier en daar is er een boutje vastgevroren, waardoor het ding niet meer dicht wil.

Hilariteit alom, natuurlijk. Tenminste, voor ons. Als je in de auto staat voor een brug die niet meer werkt, dan is het minder leuk. De brugwachter van dienst staat er ook wat bij te hangen. Wat kan hij anders, dan wachten tot het weer dooit?

De brug weer omlaag

when the brug is vastgevroren

De brugwachter vindt het wel best.

Wanneer de brug weer omlaag gaat – en het verkeer dus weer door kan – dat is nog niet bekend. Sterker, de Leeuwarder autoriteiten maken zich een beetje zorgen.

Want wat gaat er met andere bruggen gebeuren als ze open moeten? Dan komt de hele binnenstad vast te staan. Daar heeft niemand zin in. Er is nog geen paniek, maar het humeur is beneden het vriespunt.

Ach ja, Leeuwarden. Het kan vriezen, het kan dooien.

Ga het gesprek aan ( comments)