Broertje Broodhuys heeft het beste terras, zegt Heineken

het terras van broertje broodhuys

Broertje Broodhuys, de lunchroom in de buurt van het Zaailand, heeft volgens Heineken het beste terras van Noord-Nederland. 

‘Huh,’ horen wij iedere notoire bierdrinker van de stad denken, ‘Kun je goed bieren bij Broertje Broodhuys, dan?’ Ja, wisten wij ook niet.

Voor pils kieperen op een terras, denken we meestal aan een andere locatie. De Bras, bijvoorbeeld, daar loopt het terras helemaal door tot over het water. Of De Walrus, waar je zelfs in de winter warm buiten zit, onder zo’n opgefokte gasbrander.

Nee, dat Broertje Broodhuys met deze titel aan de haal gaat, is wel een beetje verassend. Prima tent hoor, daar niet van. Maar het is geen kroeg met het terras als publiekstrekker. Het is een lunchroom die om zes uur dicht gaat. En hoeveel stoelen staan er nou helemaal buiten, tien?

Serieus bier tappen

bier tappen terras

Mooi bier

‘Zestien,’ corrigeert Martin van Broertje Broodhuys. ‘En in de zomer toch wel zesendertig.’ Volgens hem is het geen ongelukje dat Heineken vindt dat ze het beste terras van het noorden hebben.

‘In totaal is er vier keer een mystery guest van langs geweest,’ vertelt hij. ‘En die hebben vier keer een perfect biertje gehad. Verder letten ze echt overal op. Of je goed spoelt, hoe je techniek is, de gastvrijheid wordt meegenomen, alles.’

Broertje Broodhuys is dan wel een huis voor brood, het tappen van bier nemen ze er serieus. ‘We doen er hier allemaal een cursus voor. Dat je dan de beste bent van in totaal 170 zaken, dat zegt wel wat.’

Zo is het ook wel weer, he. Hoe je het went of keert, goed getapt bier is altijd beter dan niet goed getapt bier. En als een goed getapt biertje wordt gebracht door een gastvrij iemand, is het extra leuk.

Dat is dus iets wat ze bij de kleinere versie van Het Broodhuys best wel goed onder de knie hebben. ‘We zijn er heel blij mee,’ zegt Martin dan ook, ‘en dat gaan we even vieren met een goed getapt biertje.’

Groot gelijk heb je. En hoewel we hier misschien wat verrast waren, vinden we zo’n B2B-award echt wel een prestatie van formaat, heur. Dus de volgende gele rakker is bij Broertje Bierhuys!

Ga het gesprek aan ( comments)