Bouw nieuw Cambuurstadion loopt weer vertraging op

cambuur stadion bouw nieuw

Het was te verwachten. Nadat er jarenlang is gediscussieerd of het nieuwe Cambuurstadion bij het WTC er ├╝berhaupt zou komen, is nu bekend dat de bouw van het stadion vertraging oploopt.

Waarom? Klein detail maar. Cambuur en Stadionontwikkeling Cambuur zijn het nog niet eens over hoe dat stadion er nou precies uit moet komen te zien. Dat schijnt toch wel handig te zijn voordat je begint met bouwen.

Ook een heel klein puntje waarvan je hoopte dat het nu wel een keer klaar was; de financiering is niet rond. Nog steeds niet. Door deze twee obstakels worden er geen vergunningen afgegeven. Dus ja. Zelfde poep, nieuwe dag.

Voorlopig drie maanden vertraging

Nieuwe stadion cambuur crowdfunding

Momenteel telt de bouwvertraging drie maanden. Dit betekent niet dat de opleverdatum per direct in gevaar komt, blijkbaar is er rekening gehouden met obstakels als deze. Vooralsnog wordt verwacht dat het stadion in april 2022 af is.

De zilveren rand aan deze wolk is natuurlijk dat dit dan wel tijdens ons eerste seizoen Eredivisie is. In plaats van ons tweede. Wat het eigenlijk zou moeten zijn. Immers.