Black Friday in Leeuwarden: dikke kortingen bij heel veel winkels

Black Friday 1

Initiatiefnemers Gerrit Jan Faber, Peter Procee en Hayo Galema. George Schweigmann ontbreekt

Black Friday is in Amerika een begrip. Het is de dag dat winkels massaal hun producten in de aanbieding gooien. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in de V.S.. Dat proberen ze in Leeuwarden ook van de grond te krijgen met Black Friday komende vrijdag.

Winkeliers in de binnenstad maken er samen met de horeca een mooie dag van. In totaal doen meer dan zestig bedrijven mee aan de dag. Winkels strooien met dikke aanbiedingen en delen vouchers uit voor een gratis tweede kop koffie bij de deelnemende horeca-zaken. De winkels die meedoen (te herkennen aan de speciale raamposters) zijn ook nog eens extra lang open, tot 21:00 uur.

Black Friday en meer

Naast aanbiedingen en koopjes shoppen is er komend weekend nog veel meer te doen in de Leeuwarder binnenstad. Op vrijdag start bijvoorbeeld het festival Explore the North en donderdag, vrijdag en zaterdag is het centrum het domein van de Vuurmeesters. Die etaleren op verschillende plekken, pleinen, straten en op het water, in de stad hun vuurkunstwerken. Belooft serieus awesome te worden.

Ga het gesprek aan ( comments)