Binnenkort met de Venetiaanse gondel van A naar B in Leeuwarden

Hoe tof is dit!? Over een paar weken kun je in een gondel dobberen op de Liwwadder grachten. Om van A naar B te komen, of om simpelweg vanaf het water te genieten van ons stadsje.

Eigenaar Hette van den Brink heeft het sierlijke vaartuig overgekocht van een Utrechter. Die gebruikte de gondel tien jaar lang om mensen over het water te vervoeren in de Domstad. Hette, die eigenlijk videomaker en zeiler is, gaat hetzelfde doen, maar dan hier. In een nóg mooiere stad, met nóg mooiere grachten. De held.

Vanaf eind april

Maar het ongebruikelijk vaartuig drijft op dit moment nog niet in het Leeuwarder H2O. Pas vanaf eind april. Tot die tijd is het ding te bewonderen in het WTC, voor de Business Contactdagen Noord. Daar ligt ´ie een beetje lang te wezen. Elf meter, om precies te zijn.

Bovendien kan de gondel nog wel een likje verf gebruiken, want de binnenkant is nu nog compleet rood. Dat moet natuurlijk blauw worden, met gele kussentjes. En als hij helemaal af is, gaat Hette zelf de functie van gondelier bekleden. Zingen en alles? Nou, reken er niet op, hij kent maar twee liedjes. ’t Woanskip en Genot’, laat hij de Leeuwarder Courant weten.

Opstapplekken

De ferro di prua – Italiaans voor strijkijzer, komt waarschijnlijk te liggen in de Museumhaven bij het beursgebouw. Met extra opstapplaatsen bij de Blokhuispoort, de Harmonie en de Noorderbrug. Zodra het kan, gaan we zeker een ritje maken. Misschien ’s avonds bij volle maan, paar kaarsjes aan, bord spaghetti op schoot. Terwijl Hette uit volle borst ’t Woanskip zingt. Zin an!

Met wie ga jij sowieso een romantisch tochtje doen door de Liwwadder grachten? Laat het weten in de comments op Facebook.

Ga het gesprek aan ( comments)

Psst, hier is meer afleiding: