Bijzonder verrast met Valentijn? Deel het met ons!


Valentijn it is. Anno 2014 is de eeuwenoude liefdesdag volledig geclaimd door het kapitalisme. Open social media en je struikelt over de commerciële en kneuterige liefdesperikelen, loop door de winkelstraat en de grutters dwingen je bijna een roos of een kaart te kopen. Doe dat niet! Wees origineel en deel het met ons.

Eigenlijk moet je elke dag je lief verwennen, maar omdat de Hallmarks van deze aardkloot graag wat meer pegels willen, krijgt Valentijn een steeds meer handelbewuste invulling. Velen denken zelfs dat Valentijn een commerciële uitvinding is. Dat is niet zo, ooit was het veel puurder en mysterieuzer.

Het echte verhaal achter Valentijnsdag

“In de geschiedschrijving komt het verhaal van priester Valentinus het vaakst terug,” schrijft Quest vandaag. “De priester leefde rond 260 na Christus in Rome. Keizer Claudius II had in die tijd bedacht dat een soldaat die onder de plak zit, niet goed kan vechten. Hij schreef daarom een wet uit die het soldaten verbood om te trouwen.”

“Priester Valentinus vond dat maar onzin. De liefde was toch veel belangrijker dan oorlog voeren? Hij trouwde daarom in het geheim toch vele verliefde stellen. Totdat de keizer erachter kwam en hem in de gevangenis gooide. Maar de priester, die zelf ook niet van steen was, werd verliefd op de blinde dochter van zijn bewaker.”

Valentijn

Foto geleend van Kennislink.nl

“Hij schreef haar lange liefdesbrieven en wist het meisje in de tussentijd ook nog van haar blindheid te genezen. Op de dag van zijn executie, 14 februari, stopte hij haar nog net voor de onthoofding een laatste briefje toe: van je Valentijn.” Niets geen commercie, maar op Valentijnsdag moet oprechte liefde in de puurste vorm centraal staan.

Valentijn in de puurste vorm

En dat zien wij graag bij Suksawat. Verras je poekie alle dagen met rozen, etentjes, porno-eieren en suksawat, maar kom op Valentijn met iets bijzonders op de proppen, iets origineels en iets eigens. Zonder dat Hallmark er ook maar een cent aan verdient.

De leukste, meest bijzondere, opmerkelijkste, maar vooral de liefste plaatjes, waar de jaloersmakende romantiek vanaf spat, willen wij een podium geven op Suksawat. Dus ben je vandaag verrast met een zelf in elkaar geknutselde dildo, een prachtige stoepkrijttekening of elke andere niet commerciële uiting van de rauwste vorm van pure liefde, stuur het op naar Suksawat!

Mail, Facebook, Twitter of stuur briefkaart

Maak een foto, mail, drop de pic hieronder via Facebook, pleur het plaatje op onze Facebookpagina, stuur een briefkaart of tweet een afbeelding naar ons! Opdat de oprechte liefde niet verloren gaat! Wij trappen alvast af met deze uitspatting die we tegen kwamen op social media.

UPPERDATE: hartverwarmende video!

Potjandrie, daar rolt toch een hartverwarmend Valentijnsfilmpje uit 058 binnen via Facebook. Per direct prominent boven het artikel geplaatst, maar hier nog even wat uitleg van de makers:

Uit onderzoek blijkt dat oudere vrouwen vaak ontzettend eenzaam zijn, wat natuurlijk verschrikkelijk is! Niemand mag alleen zijn en al helemaal niet tijdens Valentijnsdag! De meest romantische dag van het jaar waarop geliefden elkaar de liefde verklaren (14 Februari).

Nu is het zo dat er 2 jonge heren rondlopen in Leeuwarden genaamd: Joost Prins en Renzo Engwerda die het wel eens tijd vonden om de oudere dames in het zonnetje te zetten. De 2 heren trokken de stoute schoenen aan en hebben op Valentijnsdag menig (oude)-vrouwenhart sneller laten kloppen!


Valentijn

Ga het gesprek aan ( comments)