Bij Pip’s Delicious haal je vanaf eind mei al je plantaardige gebak en meer

Pip's banketbakker

In de Nieuwe Oosterstraat komt er een heel leuk nieuw winkeltje bij. Pip’s Delicious, staat er alvast op de gevel. Plantaardige patisserie. Dat is dus gebak en wat al niet meer, maar dan vegetarisch, veganistisch en dat soort dingen.

Er bestaat niet zoiets als gezond gebak, maar wat Pip’s Delicious maakt, komt daar toch wel bij in de buurt. Eigenaar Patricia is hier al een tijdje mee bezig. De afgelopen paar maanden vond je haar producten bijvoorbeeld al bij Jouw Dagelijkse Kost, als een soort winkel-in-winkel concept.

Zo kwam Patricia ook bij de locatie, want die is vrijwel tegenover JDK. Tot vorige week zat daar nog een hele beste bakkerij, maar die trok het allemaal niet meer. Corona-zooi. Ondanks deze vreemde tijden, werd Patricia meteen enthousiast over de plek en zag er wel wat in om daar haar waren te gaan slijten.

Pip’s maakt alles lekker en zonder suiker

pips banket
Ah, yes please!

Van chocolade en taartjes tot volledige maaltijden, Pip’s maakt het allemaal. Maar, en dat is belangrijk voor Patricia, wel van goeie kwaliteit. ‘Als je plantaardig of vegan gebak zoekt in de supermarkt, dan is er niet veel te vinden,’ vertelt ze. ‘Ja, het is er wel, maar dan is het gewoon flauw, niet lekker.’

Met haar nieuwe winkel wil ze daar een mooi alternatief in bieden. ‘We maken gebak, taartjes, boter, karamel, snoep en chocolade,’ zegt Patricia. ‘En alles vegan of veganistisch, zonder geraffineerde suikers. Als je suikerziekte hebt, lactose-intolerant bent of een allergie hebt, kunnen we ook wat voor je maken.

Vanaf eind mei is de boel open

Pips in de nieuwe oosterstraat
Remember that name

Daar houdt het niet op. Pip’s Delicious heeft zelfs maaltijden. ‘Ja, we hebben een heel uitgebreid assortiment,’ sluit de nieuwbakken winkeleigenaar af, ‘kom eind mei maar kijken, dan gaan we open. Hopelijk kom je dan wat proeven.’

Och, als we op de foto’s van Pip’s Instagram moeten af gaan, dan komen we zeker wat proeven. Wat, dan haln we die hele winkel leeg, nog voordat het avond is.