Beleef Koningsdag en -nacht in 058!

Koningsdag Leeuwarden

Oeh oeh oeh nog een nachtje slapen en het Koningsnacht en daarna Koningsdag. Een weekend vol feest en zuipen, ook in Leeuwarden. Dat vraagt om een overzichtje.

Koningsdag word dit jaar gevierd op zaterdag 26 april, aangezien 27 april op een zondag is. In het centrum van Leeuwarden is dan ook van alles te doen!

Vol programma Koningsdag

Met in de binnenstad één van de grootste vrijmarkten van het Noorden. Deze loopt door de hele binnenstad van 8:30 uur tot 17:00 uur. In een deel van de Prinsentuin is een vrijmarkt voor kinderen

Verder vindt er in de Prinsentuin het Koningsdag concert plaats van 14:00 uur tot 18:00 uur. Verzorgd door: Opgewassen (Rap), Old stars Blues Band (Authentieke Blues) en Black Fire (Glamrock)

Op het klokplein is er van 13:00 tot 22:00 uur een muziek festival met diverse DJ’s, georganiseerd door cafe Mukkes.

Koningsdag Leeuwarden 2

Leeuwarder Muziekplein

Op het Wilhelminaplein(Zaailand) vindt het festival ‘Leeuwarder Muziekplein’ plaats, georganiseerd met live muziek voor jong en oud. Gezellig wat drinken op de terrassen, live artiesten op het podium en veilig speelplezier voor de kinderen. Aanvang 14:00 uur.

Koningsdag wordt net als elk jaar weer gevierd met een dance event op het Mata Hariplein (Groot Schavenek) met onder andere Roy Gates, Magnificence en Steff da Campo. Bij slecht weer wordt het festival overdekt. Toegang is gratis.

Kingsday Outdoor

Het jaarlijkse dance-feest op het Oldehoofsterkerkhof ‘Kingsday Outdoor’ wordt verzorgd door Club Red. De grote headliner van Kingsday Outdoor is de Amsterdamse dj Martin Garrix!

Behalve hoofdact Mertin Garrix draaien op zaterdag 26 april Vato Gonzalez, Girls Love Dj’s, Jaz von D, Lady Bee, Irwan, Dani-I. Mebius, Lionel rocks, Teknix, Martin harder, mc Tjen, Mc Ron Simpson en Mc Ambush.

Tickets zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.red-room.nl/tickets en bij het festival zelf aan de ingang. Voorverkoop is goedkoper dan deurverkoop. Het event vindt plaats van 14:00 uur tot 23:00 uur.

Koningsnacht!

Op Koningsnacht vrijdag 25 april kun je al beginnen met feesten! In een MEGATENT op het Wilhelminaplein bij 90’s XXL bijvoorbeeld. Dit jaar mogen de decibelletjes wat harder dus het wordt een knallende editie!

Met als line up:
Flamman & Abraxas
Nakatomi
Whigfield (Sannie Carlson)
Dr Alban Official
The 90’s are back

Koop je tickets via 90sxxl.nl. Voor meer informatie opver het programma: klik hierrrrrr. En oh ja, de weersvoorspelling nog even. Koningsnacht ziet er goed uit, Koningsdag wat minder.

Weer Koningsdag nacht Leeuwarden

Geschreven en illustraties door: Johannavan der Vegt.

 

 

Ga het gesprek aan ( comments)