Bebida’s is de nieuwe shotjeshotspot van 058

Bebida's shotjes
Weer eens wat anders dan hudjemutje pinguïndansen met bezwete bargasten? Dan is er naar jouw smeekbede geluisterd! Gisteren is Bebida’s, de nieuwe (en eerste officiele) shotjes bar in 058 geopend.

In deze nu al gezellige feestgelegenheid kun je smullen van maar liefst 150 shotjes, elk met hun eigen unieke naam. Van Autodrop tot Blow-job, het is allemaal verkrijgbaar bij Bebida’s.

Mocht je nou geen zin hebben om strontlazarus te worden van de verschillende shots? Wees gerust, er zijn ook lekkere cocktails, andere drankjes en BIER!

Bebida's shotjes

De grote bedenker

Bedenker van dit hele gebeuren is Wouter van Uffelen. Hij weet de fijne kneepjes van het vak want hij is ook eigenaar van café de Nachtwacht en Sybs (in de doelesteeg).

Toen hij hoorde dat dit pand aan het Ruiterskwartier te koop stond (voormalig Twister en Dubio) zag hij zijn kans schoon. Maar ja, dan heb je het gekocht en dan?

Wouter heeft wel een week moeten nadenken over wat hij met het gebouw wilde doen. Het moest een uniek concept zijn en veel mensen trekken. Uiteindelijk werd het dus de Bebida’s shotjes bar. Bebida’s is Spaans voor drank.

Bebida's shotjes

Heel, heel veel shotjes

“Je kunt in veel kroegen wel een paar soorten shotjes krijgen, maar nergens in Leeuwarden zoveel verschillende als hier. Ik weet dat een shotjesbar ook hier een succes kan worden als ik kijk naar dit soort gelegenheden in bijvoorbeeld Groningen of Amsterdam.”

Het is daar praktisch altijd druk en gezellig en dat gaat hier ook gebeuren. De eerste maand zal dan misschien niet vlekkeloos verlopen, maar ik weet zeker dat als alle kinderziektes genezen zijn, dat we een populaire stapgelegenheid worden in ons stadsje.

Buiten de shotjes om is er veel entertainment aanwezig. Een barkeeper die kan jongleren met flessen en tegelijkertijd je cocktails en shotjes shaked.

Bebida's shotjes

Kom naar Bebida’s

Ook ‘het rad van fortuin’ zorgt ervoor dat je met een halfvolle portemonnee je vriendjes en vriendinnetjes kunt trakteren op een lekker shotje. Heel studentproof dus. Als klap op de vuurpijl wordt de bar ook nog in vuur en vlam gezet (wel veilig, we willen geen ongelukken).

Kortom. Wil jij de avond van je leven meemaken en lekker een shotje drinken, of twee, misschien drie, oh! Heb ik er al tien naar binnen gegooid?! Kom dan naar Bebida’s, Ruiterskwartier, Liwwadden, 058 weest wel!

Foto’s en tekst: Sybina Kingma

Bebida's shotjes
Bebida's shotjes
Bebida's shotjes
Bebida's shotjes

Ga het gesprek aan ( comments)