BAM! De Hûnekop komt met eigen explosieve film

Het moet ook niet veel gekker worden met die Friezen. De Hûnekop, die normaal liedjes maakt over dikke tit’n en stinkende stront, komt met een speelfilm vol harde grappen, clichés en explosies.

Door de coronacrisis zijn de mannen van de Hûnekop begonnen met een nieuw project; het maken van een speelfilm. Het idee om een film op te nemen ontstond begin dit jaar, waar op 1 april nog voor de grap een eigengemaakte trailer werd gepubliceerd door de Friese band. Echter hebben de mannen nu zoveel tijd over, dat de film nu echt gaat komen.

Grote namen, explosies en boekenbonnen

hunekop

Het script is voor de gemiddelde Lwd’er met een prima insteek geschreven: in het verhaal is een seriemoordenaar actief Friese artiesten aan het uitroeien. In de film spelen onder andere Johannes Rypma, Twarres, Oele Plop en de Doelleazen. De meest in het oog springende naam is die van Bertrie Wierenga, de Leeuwarder actrice die een rol heeft in Goede Tijden, Slechte Tijden .

Wanneer de film precies uitkomt, is nog niet precies bekend. Dat is afhankelijk van de financiering van het hele project. Ondanks dat alle ‘acteurs’ in de film een boekenbon als beloning krijgen en de meeste scenes op bestaande locaties worden opgenomen, moeten er hier en daar toch wat meer uitgaven gedaan worden die wat geld kosten.

Hûnekop zanger Emiel ziet ’t wel zitten

hunekop
BIEM

Emiel, zanger van de Hûnekop is in ieder geval optimistisch: “Minsken moatte gewoan wer even laitsje. En wy hoopje fansels dat Hollywood it skript keapet…’’ Wat volgens Google Translate dus betekent: “Mensen moeten gewoon weer lachen. En natuurlijk hopen we dat Hollywood het script koopt… ”