Asteriks neemt week lang Neushoorn Café over en noemt het De Stroper

Reizend podium Asteriks heeft weer wat. In februari neemt het een week lang een stukje Neushoorn over en noemt het Café de Stroper. Gewoon een kroeg eigenlijks, maar dan met optredens en culturele meuk.

In Café de Stroper kun je bier drinken, zoals het hoort, en zijn de nodige feestjes. Inclusief beerpong-toernooi. Heuj. Van 7 tot en met 15 februari is De Stroper actief en het volledige programma wordt later bekend gemaakt. Mogen ze opschieten, want 7 februari, dat is al best wel snel.

De openingsact is trouwens wel al geboekt. Ene Karel doet er zijn vast uitmuntend alternatieve ding, net als Raderkraft. Hier worden beide heren de hemel in geprezen en voor zeven en een halve euro haal je meteen een ticket voor de avond.

De Stroper is niet toevallig in Neushoorn

Stadsoase

Wel leuk hoor, dit. Want Asteriks en Neushoorn hebben samen wel geschiedenis. Eerst zou het kleine podium misschien zelfs wel meedoen in de grote neus. Dat ging niet door, maar soms vind je de alternatieve jongens en mädchen alsnog ergens in de culturele kolos aan het Ruiterskwartier.

Vorige zomer hadden ze er nog de Stadsoase. Leuke muziekjes, beetje bierdrinken en cultuur, weet je wel. Door de biergarten viel het niet echt op, maar er waren jonge makers bezig, er was een expositie en het was helemaal broedplaats-verantwoord.

Een weekje easy going

De Stroper heeft een stuk minder pretentie. Als café moet het er vooral heel gezellig zijn, met koud drinken en muziek die precies hard genoeg staat. Plakkerig bier onder je zolen en ouwehoeren tot na middernacht. Party machen en zorgen dat iedereen zich vermaakt. Dat werk.

Enige nadeel is dat deze take-over maar een weekje is. Had wel permanent gemogen. Want het is nog steeds pauperjammer dat Neushoorn Café is gesloten. Het zat er immers hartstikke fijn, in die huiskamer-achtige sfeer. Dat er af en toe leerlingen van D’Drive met een ladder of stuk snoer rondliepen, dat had z’n charme ook wel weer.