André van Duijn heel even internetmisbruiker op LC

andre van duijn, internetmisbruiker

Oei, dat is even pijnlijk. Bij een berichtje op de Leeuwarder Courant over een veroordeelde internetmisbruiker, stond een vrolijke afbeelding van André van Duijn.

Het bericht in kwestie gaat over een hufter die andere internetgebruikers chanteerde en ze alleraardigste dingen liet doen als het likken van toiletbrillen en het eten van hondenvoer. Niet grappig.

Nogal een aantijging voor de bekendste komiek van het land. Goed, het kan zijn dat de humor van André van Duijn je niet zo goed ligt, maar om zijn portret nou te plaatsen bij dit bericht, dat gaat wel ver.

Foutje van ANP

André van Duijn

Let op, André van Duijn is GEEN internetmisbruiker.

Het foutje ligt niet bij de jongens en meisjes van de Leeuwarder Courant. Hetzelfde bericht stond bijvoorbeeld ook met dezelfde plaat op de site van Dagblad van het Noorden.

Dat komt zo, sommige nieuwsberichtjes worden gewoon rechtstreeks geplaatst door het ANP. Jeweetwel, het persbureau dat jaarlijks zo’n 160.000 nieuwsberichten verzorgt.

Doorgaans prima te vertrouwen, die gasten. Dit keer zat er een stagiair te slapen, of iemand had nog een appeltje te schillen met onze vrind André, en werd er per abuis een portret van de komiek bij gezet.

Mag natuurlijk nooit gebeuren en bij de meeste websites is het berichtje al heel snel aangepast. Maar ja, het internet vergeet uiteindelijk niks en omdat onze vriend Chris snel een screenshotje nam, kunnen wij er ook nog even smakelijk om lachen.

Ga het gesprek aan ( comments)