Als suikernichtje undercover in de wereld van sugar daddies

sugardaddy

Je hoort en leest zoveel over zogenaamde ‘sugar daddies en mommies‘: (oudere) mannen en vrouwen die (jonge) studenten betalen voor gezelschap. Sommigen betalen ook dure cadeaus of kleding. In Nederland is er zelfs een website: suikerarrangementen.nl. Al die verhalen klinken te mooi om waar te zijn. Is dit wel echt? Ik besloot zelf – undercover – op zo’n website te gaan om te kijken of het écht waar is.

Undercover

Bij het aanmelden vraag ik me af waarom ik dit in godsnaam doe. Ik voel me net zo’n undercover journalist. Oké, even to the point, ik doe dit om te kijken of het écht is. Ik ben vast niet de enige die het zich afvraagt. Ik ben zo iemand die niet alleen denkt, maar ook doet. Ik bedenk een username (een schuilnaam natuurlijk). Verstand op nul, gáán. Lach maar, ik vind het ergens wel ‘eng’, maar gelukkig heb ik mijn beste vriendin naast me. Zij vindt het hilarisch en is net zo nieuwsgierig als ik.

Suikernichtje

Bij het registreren loop ik al vast. Wat ben ik? Als wat of wie moet ik mij voordoen? Ik ben een suikernichtje. Dat betekent dat ik iemand ben die zogenaamd graag geld en cadeaus wíl. Wat zoek ik? Een suikeroom, iemand die alles voor mij gaat betalen in ruil voor gezelligheid. Of, zoals ik in de meeste gevallen lees: seks. Hey bah, dat wil ik niet. Maar alles voor de ‘wetenschap’. Ik kan ook kiezen voor een suikertante, maar dat betekent dat je ook op date moet met een (oudere) vrouw. No thanks.

Ro(n)de billen

Op mijn profiel vul ik voor de lol in dat ik ‘ronde billen’ heb. Ja, je moet toch wat. Al is daar niets van gelogen als ik mijn vriend mag geloven. Al snel krijg ik een bericht van een man uit Groningen.

‘’Er staat een leuk schrijffoutje op je profiel, zoek naar je rode billen!’’

Het blijkt een SM-fetisjist te zijn die graag had willen lezen dat ik rode billen had in plaats van ronde billen. Ter verduidelijking. Snap je?

Chatten met een docent

Ik heb Facebook uitgelogd op mijn laptop, maar toch hoor ik steeds het chatgeluidje. Het blijkt dat je ook op de site kunt chatten. Niet een, niet twee, maar een drietal mannen willen chatten, onder wie een docent. De docent in kwestie, laten we hem Bauke noemen, vertelt dat hij geilt op studenten. De vraag of hij ook al seks heeft gehad met andere studenten beantwoordt hij met een volmondig ‘ja’. Wat een gek idee. Bauke heeft geen foto’s op zijn profiel, zijn leeftijd ontbreekt ook, maar toch zie ik een bepaald type voor me. Apart hoor.

Alsof ik aan het catfishen ben

Het is lastig om jezelf voor te doen als iemand anders. Je moet ook echt dondersgoed weten wat je schrijft. En onthouden. Je moet je niet vertypen. Ik voel me net zo’n catfish en ik vind het ergens nog grappig ook. Na een lang gesprek waarbij ik overladen word met complimenten geeft Bauke aan dat hij wil afspreken. Hij wil iets drinken en mij beter leren kennen. Hij heeft een vrouw, maar zij weet niet dat hij zich bezighoudt met dit soort praktijken. Dat is toch raar? Ik word er een beetje misselijk van.

Mentaal voorbereiden?

Bauke geeft zijn e-mailadres. Zomaar. Ik lieg dat ik de komende twee weken op vakantie ben. Het geeft me tijd om een goede uitweg te bedenken. Of te besluiten echt met hem op date te gaan.

Studenten – zowel jongens als meisjes

Terwijl ik met Bauke chat, komen er meer berichten. Niet gek, want er zijn 12.930 profielen geregistreerd op de website. Jéétje, zó veel! Het merendeel is student. Studentes die mannen gezelschap willen bieden voor geld of gewoon seks willen hebben voor geld (dan ben je toch gewoon een prostituee?) en dure etentjes willen op zijn kosten. Her en der zitten er jongens tussen. Zij noemen zichzelf suikerneefjes en zijn op zoek naar suikertantes, vrouwen die voor hen betalen in ruil voor gezelschap.

Geld krijgen voor dates

Ik open een ander bericht. Een man wil met mij daten, maar wil vooraf geld aan mij overmaken. Het gaat om een groot bedrag, 250 euro om precies te zijn. Als ik besluit met hem op date te gaan, dan moet dit wel vier keer per maand. Per afspraak zal ik dan 500 euro handje contantje krijgen en ik hoef er verder niks voor te doen, alleen met hem uit eten te gaan. Zegt hij. De reden dat hij vooraf geld overmaakt, is om mij ‘’lekker’’ te maken. Als een soort van lokmiddeltje. Om te laten zien dat hij echt bereid is om mij te betalen. Ik ga er niet op in. Ik denk dat hij iemand anders blijer kan maken, iemand die echt op dit soort dingen uit is.

En eh… Spreek ik af met Bauke? Wordt vervolgd!

Artikel is geschreven voor de Leeuwarder Studentenkrant – door Lisanne van der Ploeg

Ga het gesprek aan ( comments)