Alfred S*cks zijn de sokken die je altijd al wilde

Move over Happy Socks, hier zijn de pratende sokken van Alfred S*cks. De Leeuwarder start-up is net een Kickstarter begonnen om jouw voetgerei van meer karakter te voorzien.

Iedereen heeft sokken nodig. Tenzij je ten zuiden van de evenaar woont, dan heb je voldoende aan een stel slippers. Maar verder is het redelijk normaal om sokken te dragen.

Die zijn meestal zwart. Of gebroken wit. Want als je dan toch sokken in je slippers wilt dragen, kies je natuurlijk voor witte sokken in stijlvolle badslippers. Trainingsbroekie erboven en gáán.

Ertussenin heb je niet veel keuze en dat moest maar eens anders, vinden Leeuwarders Tonnie Dinjens en Sybolt Bakker. Een sok met een kleurtje is voor de heren niet genoeg. En dus krijgen we sokken met karakter.

Sok met persoonlijkheid

alfred s*cks valerie

Dit is de sok Valerie. Krijg je zelfs parfum bij.

In deze sokken kun je behalve je voeten, ook je handen steken. Voila, je hebt je eigen sokkenpop. Deze meest primaire vorm van handpop kun je zelfs een pruikje opzetten, om het hele plaatje compleet te maken.

Elk paar sokken heeft zijn eigen motief en daarmee ook een eigen karakter. Je hebt de producer Tony, de influencer Valerie en zo nog een aantal podologische helden. Bij sommigen krijg je zelfs accessoires als parfum of een MP3-speler.

Om het allemaal nog beter te maken, hebben de sokken met de grootste persoonlijkheden een eigen Facebookprofiel. Je kunt dus ook nog eens digitale vriendjes met ze worden.

Zo’n ontiegelijk cool stel sokken koop je vanaf acht euro. Moet je wel even pre-orderen, want het bedrijfje is druk bezig met opstarten. Daarvoor begonnen ze een kickstarter, waarmee ze vijf ruggen op willen halen.

Alfred Koning is de sokkenbaas

alfred koning van alfred s*cks

De sokkenstartup heeft zijn oorsprong bij het zoontje van Tonnie. Lennart is een kereltje dat zijn prioriteiten op de juiste plaats heeft en ergens vorig jaar besluit dat hij een puppet wil hebben. Je weet wel, zo’n muppet-achtige.

Met doodnormale sokken voert hij stukjes op en verdient er genoeg geld mee om twee poppen te kopen, die hij Andre en Alfred Koning noemt. Tonnie en Lennart maken allemaal filmpjes met de twee en de poppen ontwikkelen heel eigen persoonlijkheden.

Als acteur wil het voor de pop Alfred niet echt lukken. Eigenlijk heeft hij een ander ideaal; mensen en sokken, toch de oervaders van elke handpop, nog meer met elkaar verbinden. Hij start daarom een bedrijf, spant Tonnie en Sybolt voor zijn textielkar en benoemt zichzelf tot CEO.

Bam, Alfred S*cks is geboren. En daarom kun je nu dus sokken met karakter kopen. Help deze Leeuwarders hun hele toffe idee te realiseren en bestel vast je sokken via hun kickstarter.

Ga het gesprek aan ( comments)