Alcohol-enkelband nieuwste gadget voor baldadige alcoholisten

drink alcohol in leeuwarden

Het nieuwste gadget van justitie, de alcoholenkelband, wordt binnenkort uitgebracht. Deze moderne accessoire is bedoeld voor baldadige alcoholisten met een alcoholverbod.

Voorheen moest je, nadat je na een avond in de Doelesteeg een baksteen door de FEBO had gekeild, je twee keer in de week melden bij de reclassering voor een urinetest. Door dit hippe enkelbandje is dit niet meer nodig.

Binnenkort verkrijgbaar bij jouw lokale justitiƫle instelling

roze paleis van justitie
Afhaalloket op het Zaailand.

De nieuwe enkelband is super trendy. Doormiddel van speciale meetapparatuur wordt via transpiratievocht gemeten of de drager alcohol gebruikt. Een feature die zelfs nog niet op de Iphone 11 Pro te vinden is. Daarbij is de gadget ook nog eens minder fraudegevoelig dan bijvoorbeeld een startonderbreker of het alcoholslot dat eerder werden getest bij mensen met een alcoholverbod.

Dit alles bij elkaar maakt onze minister Grapperhaus een grote fan van de nieuwe enkelband. Momenteel is hij bezig met wetswijziging die binnenkort naar de Kamer gaat. Op het moment dat iedereen er daar in Den Haag mee instemt, zal het niet lang duren voor dit Justitieel pareltje op straat te spotten zal zijn.