Spring van de Achmeatoren in Virtual Reality

Mata Hari in VR

Nieuw in 058: de supersonische-high-tech Virtual Reality Experiences van Vrroom. Van de Achmeatoren springen kan dan opeens zonder je benen te breken. Of je twerkt even lekker met Mata Hari.

Virtual Reality is anno 2018 niets nieuws meer. Maar wel vet. Je zet zo’n mega moderne ski-bril op je knar en je beleeft een digitale wereld alsof je er echt in staat. Hersenen snappen er niks van en dus wordt je gewoon echt bang als je op de rand van een digitaal gebouw staat.

De virtuele realiteitsbazen van VRroom hebben nu dus zo’n ervaring gemaakt, speciaal voor Friesland. Twee controllers in je knuistjes, Frysk Dumke in je bek en it giet oan

Zo kun je EINDELIJK je beste twerk moves op Mata Hari los laten, suïcidaal van de Achmea Toren springen, vechten met Grutte Pier en een 3D tekening maken voor meester Escher.

Deze niet te missen activiteit van Culturele Hoofdstad 2018, vind je naast de Achmeatoren. Op een boot. En dan ook niet zomaar een boot, maar het beruchte (nooit eerder van gehoord) Theaterskip.

Op de boot is echt bier

theaterschip met virtual reality

Eenmaal uit ge-VR’t, is er in dat skip ook nog een plekje waar je lekker bier kan drinken. Kun je het er nog even over hebben hoe neet het voelt als je in digitaal LWD van de hoogste toren springt.

Voor niets gaat de zon op, dus een ‘experience’ kost drie euro. Je kan ze ook alle drie in één keer voor vijf euro’s doen. Dat is wel de beste deal, trouwens.

Tenzij je student bent, want dan mag je de hele maand lekker kratis tegen Mata Hari aan schuren. Of door middeleeuws Friesland heen huppelen met een zwaard. Wat jij wilt.

Check hier een paar previewtjes van de Fryske VR, al ziet dat er niet zo tof uit als dat het echt is. De ervaringen zijn gebouwd op de Unreal Engine en geloof ons, als je eenmaal die bril weer afzet, ben je blij dat je nog gewoon op twee benen staat.

Ga het gesprek aan ( comments)

Psst, hier is meer afleiding: