12 dingen die je moét afvinken in 2018: Inspiratie voor jouw bucketlist

Wellicht ben je het jaar net als Anouk begonnen door met je brakke katerkop in een fris meer te duiken zodat je direct één ding van je bucketlist kon krassen. Echter, het kan ook zijn dat er nog maar weinig spannends is gebeurd in je tweeduizendachttien tot nu toe.

Maakt geen reet uit natuurlijk, want het is nooit te laat om te beginnen aan een afvinklijst met achterlijke ideeën. Anouk heeft de lijst al samengesteld, dus het enige wat jij nog hoeft te doen is op je luie aars zitten en vinkjes zetten. O ja, en alles uitvoeren natuurlijk. Good luck!

1. Een week lang bij McDonalds vreten

Je jaarlijkse goede voornemens zijn uiteraard alweer als sneeuw voor de zon verdwenen en daarom is het tijd om de schade eens goed in te halen. Vul je maag en leeg je portemonnee gewoon eens lekker een weekje bij de Mac. Die dikke reet en de celullite neem je maar voor lief. En als je dan toch al een week slecht bezig bent, maak er dan ook maar meteen een jaar van. Volgend jaar beter, zeggen we dan maar.

2. Wildplassen

Hoewel meer geel op straat nou niet geheel wordt aanmoedigd door het blauw op straat, is het toch wel een aanrader hoor. Je voelt je simpelweg een beetje oermensch en bevindt je door de primitieve inslag dichter bij jezelf dan ooit tevoren. Zorg trouwens wel dat je niet te ontspannen raakt en je eigen benen bepist. Dan ben je dus té dicht bij jezelf, moge dat duidelijk zijn.

3. Een vrijgezellenfeest organiseren

Eh, hallo? Als eeuwige vrijgezel heeft die vriend(in) van je toch een veel groter recht op een vrijgezellenfeestje dan iemand die zijn toekomst onder de plak gaat doorbrengen? Potverdikkeme, ‘t is me toch een scheve wereld anno 2018. Ik zou zeggen: koop een kinky pakje, huur een stripper en sla die dozen champagne en kratten bier maar vast in. Trouwen is zó 2017.

4. Jarig zijn zonder jarig te zijn

Vermeld als je uiteten gaat even dat je een jaartje wijzer bent geworden. Je kunt natuurlijk ook iemand anders van het gezelschap de pret gunnen. Enfin, het komt erop neer dat je dessert met spectaculair vuurwerk wordt geserveerd en iedereen spontaan voor je begint te zingen. Jarig zijn is sowieso al genieten, maar dat zelfs die leuke ober of serveerster meezingt gecombineerd met het feit dat je niet eens jarig bent, zorgt voor een magistraal gevoel.

5. Week zonder telefoon

Het is een ware hype: afkicken van je telefoon en sociale media. Het schijnt dat je dan tijd over hebt om optimaal te genieten van je toiletbezoek, het oerwoud van je lichaam te scheren voordat je ‘m compleet strest tijdens je date en zelfs tijd hebt om op te merken welke appetijtelijke hapjes zich om je heen bevinden wanneer je gewoonlijk in trance naar links zou swipen. Het is ’t proberen zeker waard.

6. Iedereen naar rechts swipen

Doe gewoon ‘ns positief en swipe iedereen lekker naar rechts. Veel meer kans op bingo.

7. Een lover zoeken in de kroeg

Of je swipet Tinder gewoon van die tyfustelefoon en gaat ouderwets in de kroeg op zoek naar de liefde. Bijkomende voordelen zijn dat je meteen het complete uiterlijk kunt keuren. Je roept direct je vrienden in plaats van dat je een halfuur moet zoeken naar een foto waar hij of zij mooi opstaat, waarna je uiteindelijk maar besluit te zeggen: ‘maar hij/zij is in het echt wel heel knap hoor.’ Bovendien kun je meteen horen en ruiken of er sprake is van een zeikstem of ranzige adem. Lang leve het échte sociale leven. Hoera, hoera!

8. Je haar wassen met bier

Je hebt vast wel eens gehoord dat de goudgele vloeistof goed is voor je haar, maar het echt geloven, laat staan uitproberen? Nee, dat gaat weer net een tikkeltje te ver. Ik spreek uit ervaring dat het echt werkt. Toen ik tijdens een weekendje weg geen shampoo had meegenomen en dus streste over de toekomst van mijn blonde haardos, kwam mijn vriend met het uitmuntende idee om zijn biertjes erdoorheen te mikken. Het is dan wel even teringdetyfus koud, maar met stralende lokken paradeerde ik vervolgens door de straten. Aanradertje dus.

9. Skinnydippen

Bloedje heet en half bezweet stap je ‘s zomers in bed. Vervolgens zet je de wekker rond middernacht om met je lover of squad in de auto te stappen en daarna je billen eens lekker bloot te stellen aan het frisse water. Niks heerlijker dan op je dooie gemakkie in je blote nakie in een meertje dobberen, nietwaar? Skinnydippen moét je afvinken dit jaar.

10. Partycrashen

“Dak-ter-ras. Overhemd op een kiertje, m’n linker een biertje.” Overal in de stad zijn gezellige huisfeesten en dergelijke te beleven. Soms zie je buiten op het dakterras mensen staan en hoor je de muziek door de openslaande deuren naar buiten galmen. Héérlijk toch. De enige struggle is zegmaar wel een klein beetje dat jij er, zegmaar eh, niet bij bent. Maar dan ineens komt het in je op. Het is 2018 en je kijkt op je bucketlist: je gaat gewoon keihard partycrashen.

11. Random kroegentocht door Friesland

We genieten natuurlijk allemaal volop van wat ons mooie Liwwadd’n ons te bieden heeft, maar kijk eens verder dan dat biertje in de Doelesteeg. Het schijnt namelijk dat er zich om 058 een complete provincie bevindt. Zo hé, die zag je vast niet aankomen. Friesland zit vol met gezellige kroegjes, dus regel je squad, je taxi en tour het bruisende nachtleven van Fryslân door.

12. Tattoo laten zetten

In je nek, op je pols of heerlijk ongegeneerd op je achterbips: een tattoo is altijd een goed idee. Hoewel, als je takkelam na een nacht hossen in een tattooshop terechtkomt, je shirt uittrekt …  Weet je wat, laat maar. Indien je nuchter bent en de veren, yolo, vogels en dromenvangers achterwege laat, ben je in 2018 klaar voor die tattoo op je lichaam, oftewel: de kers op je eigen taart.

Tekst door Anouk de Vries: Anouk is een 20-jarige studente Nederlands, werkzaam bij de Leeuwarder Studentenkrant. Ze schrijft over de actualiteit, het Leeuwarder studenten- en uitgaansleven.

Foto’s door: Lisanne van der Ploeg

Dit artikel staat ook in de Leeuwarder Studentenkrant (LSK): “De LSK bestaat sinds september 2012 en is de ultieme krant voor studenten (dat vinden wij zelf uiteraard). Het unieke aan de Leeuwarder Studentenkrant is dat hij volledig geschreven en gefotografeerd wordt door studenten en pas-afgestudeerden. Kortom de doelgroep, dat zijn we zelf. We schrijven over dingen die we leuk vinden of waarvan we denken dat het belangrijk is om over te schrijven.”

Ga het gesprek aan ( comments)