058’s got talent: Stefan Sloot

poster DeWolff
058’s got talent: Stefan Sloot. En hoe, want deze vormgever maakt prachtig werk voor van alles en nog wat. De posters van poppodium Vera zijn echter extraspeciaal, want alleen toppers mogen vormgeven voor het popbolwerk in Groningen. Daarbij leverde Stefan zelf een bio aan die zo uniek was dat we voor één keer aan ‘copy-paste’ doen. Z’n werk ken je misschien, want ook voor Podium Asteriks geeft Stefan vorm: het boekje dat iedere twee maanden uit komt is afkomstig van Sloot. Lekker bezig Stefan!

Stefan Sloot, zoon van Henk en Alie Sloot, werd 25 jaar geleden geworpen in het pittoreske Oosterwolde. Als kind staarde hij veel uit het raam en was hij onderdeel van een select gezelschap Lion King-imitators. Stefan vertolkte doorgaans de rol van Zazoe, de verstandige roodsnaveltok die op het recalcitrante baby-leeuwtje Simba moest passen.

Tegen zijn adolescentie had Stefan daar genoeg van; die verdomde baby-leeuw moest het maar uitzoeken, want hij begon aan de opleiding Grafimedia te Drachten. Aldaar was hij een ster-leerling die in het laatste jaar al kon starten met een nieuwe opleiding – de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden. Daar zou hij vormgeven. En niet zo’n beetje ook.  

In 2010 ging Stefan als zelfstandig vormgever aan de slag onder de naam Studio Captain. De Captain is specialist op het gebied van grafisch ontwerp en collages. Hij werkt vooral met potlood, pen, stift, papegaai, scanner, printer en computer; een mix van digitaal en analoog die garant staat voor een verrassend en authentiek eindresultaat.

 Voor meer Vera-posters: www.studiocaptain.nl

poster-Anne-Soldaat poster-BRS poster-Moss poster-Triggerfinger poster-AKB poster-Aux-Raus poster-GEM poster-Rats-on-Rafts poster-Wintersleep