058’s got talent: BlackboxRed


Tijd om je zondagmiddag eens even flink op te leuken. De Leeuwarder band BlackboxRed liet afgelopen vrijdag in Podium Asteriks tijdens het Freesonica Fest zien dat het misschien wel de beste band van Friesland is. Tenminste, dat werd door meerdere zogeheten ‘fanboys’ beweerd op de social media. En daar valt best wat voor te zeggen.

Het duo, bestaande uit de ultieme rockchick Eva van Netten en de bijzonder getalenteerde ‘slagwerk jongen’ Stefan Woudstra, maakt uiterst dansbare grunge. Onder andere onder de vleugel van het talententraject Freesonica groeiden ze in 2010/2011 uit tot een bekende pion in de Nederlande popscene.

Met hits als Howling Wolf en Get a Grip als serieuze wapenfeiten wordt al snel duidelijk dat het duo de kneepjes van het vak in de vingers hebben. De festivalorganisatie van Lowlands zag in 2010 al genoeg reden om ze in die editie te neer te zetten, en de band mocht o.a. met Blood Red Shoes en Sisters of Mercy het podium delen. Eerstvolgende show: Alterna Festival in Munster met Triggerfinger en Wallace Vanborn op 10 november.

Oh, de band zoekt ook nog een lapdanseres. Voor een clip. Aanbiedingen kunnen rechtstreeks naar hierrr. Wees snel, want het nieuwe album komt er komend voorjaar aan.
De gebruikte foto’s zijn gemaakt door Marcel Poelstra tijdens het laatste optreden van BlackboxRed in Asteriks.